800

Віра Малишко

Віра Малишко

6 серпня стало трагічним днем для працівників культури Марганця – в цей день, на 89-му році, пішла з життя легенда клубу ім. Шевченка – Віра Михайлівна МАЛИШКО...

Віра Михайлівна народилась на Слобожанщині та з дитячих років дуже полюбляла співати, тому не дивно, що своє майбутнє вона пов’язала з культурою.

Після закінчення Другої Світової війни, коли настало мирне життя, Віра приїхала в Дніпро та вступила в культурне училище. Після закінчення учбового закладу Віра Михайлівна працювала три роки методистом в районному Будинку культури (м. Нікополь).

В гірничий Марганець Віра Михайлівна приїхала вперше в 50-х роках минулого століття, хоча в той час працювала методистом в клубі селища Червоногригорівка. Тоді ж в клуб з концертом приїхали самодіяльні артисти клубу ім. Шевченка, що на Максимівці, і був серед них Георгій Малишко, дружиною якого і стала згодом Віра Михайлівна.

В 1967 році Віра Михайлівна стала завідувачкою клубу ім. Шевченка, і тоді в культурного закладу почалось нове життя.

За її ініціативи в невеликому гірницькому селищі невдовзі з’явилися парк, стрілецький тир та придбані атракціони.

Також в області Віра Михайлівна досягла того, що отримала дозвіл на транслювання нових фільмів, хоча раніше там показувались фільми, які по десятку разів були переглянуті.

За свою працю на ниві кінематографу Віра Михайлівна була нагороджена знаком відмінника кінематографії СРСР, адже вона відносилась до плеяди людей-ентузіастів, які не собі приділяють увагу, а роботі.

Вона завжди співала пісні та була життєрадісною і енергійною. Такою її і запам’ятають тисячі марганчан...

Адміністрація, профспілковий комітет та рада ветеранів АТ "Марганецький ГЗК" висловлюють щирі співчуття родині та близьким Віри Михайлівни Малишко.

На жаль, ви втратили надзвичайну, талановиту та особливу людину, але пам’ять про Віру Михайлівну буде жити вічно!