959

“На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня"– саме такі строки із Указу Президента України № 987/2004 від 23 серпня 2004 року проголосили свято всіх поколінь українців.

Це свято – данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Церемонія підняття прапора в кожного українця викликає найкращі патріотичні почуття та гордість за свою Батьківщину.

Прапор – символ слави багатьох поколінь українців, він пов'язує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення.

Цей день є одним з найбільш знакових свят в історії України. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо данину пам'яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу.

Дивлячись на полотнище прапора, кожен українець – як житель великої країни – відчуває гордість за свою Батьківщину, за свій великий народ.

Наразі, під час війни з російською федерацією, Державний Прапор України став символом боротьби за самостійність та незалежність України, свободи її громадян та прав людини.

Від усього серця бажаємо вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров'я, добробуту і щастя кожній родині.

О. М. Алєксєєнко, голова правління АТ "Марганецький ГЗК".

А.І Буряк, голова ПО ПМГУ АТ "Марганецький ГЗК".

А.І. Супрун, голова ради ветеранів АТ "Марганецький ГЗК".