1152

Погіршення стану здоров’я гірника

16 липня опівдні у західному відкотному штреку №3 шахти №3/5 сталося погіршення стану здоров’я гірника очисного забою 5-го розряду. Під час виконання виробничого наряду ланка гірників займалася доставкою металокріплення до забою. Виконуючи перекріплення виробки гірнику стало зле та запекло у грудях. Через це він звернувся по допомогу до своїх колег, які допомогли йому дістатися на поверхню. Після надання першої медичної допомоги у здравпункті шахти гірника автомобілем швидкої медичної допомоги доставили до терапевтичного відділення Марганецької міської центральної лікарні, де виставлено діагноз – передінфарктний стан.

Порушення трудової дисципліни

10 липня на шахті №14/15 виявлено в стані алкогольного сп’яніння гірника очисного забою шахти. Перевірка у здравпункті цеху на пристрої "Алкофор" показала, що вміст парів алкоголю в повітрі, що видихається, склав 3,069 проміле, і це констатується як сильне алкогольне сп’яніння. При проходженні робітником передзмінного медичного огляду вміст парів був "нульовим". Готові документи на звільнення.

18 липня о 9.30 головний інженер шахти №3/5 доправив до здравпункту шахти підземного електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування цього цеху. Вміст парів алкоголю в повітрі, що видихається, склав 2,9 проміле. Готові документи на звільнення цього працівника.

Запобігання спроби викрадення ТМЦ комбінату

14 липня інспектори бюро економічної безпеки, спільно з працівниками "Партнер ЕКСПІ", проводили огляд боксу з ремонту технологічного автотранспорту автомобільного цеху. Під ящиком з піском для пожежогасіння вони виявили підготовлену до викрадання пластикову каністру, об’ємом 20 літрів, з моторною оливою. Проводиться подальша перевірка.

Підземні видобувні цехи

Минулого тижня всі шахти Марганецького гірничо-збагачувального комбінату працювали з виконанням всіх встановлених планових зобов’язань.

Окрім основних робіт з видобутку руди, гірники "три-п’ять" займалися роботами з перекріплення 42-го конвеєру. Але головною організаційною роботою керівництва цеху наразі є формування нового прохідницького колективу для подальшого життя цього цеху.

Шахта №9/10 працює з перевиконанням встановлених планових показників. Минулого тижня виконувались роботи з перекріплення гірничої виробки західного відкотного забою та з перегону гірничого обладнання у західному конвеєрному і 12-му південному вибоях. Продовжується монтаж 2-го західного – минулої п’ятниці гірники займались зривкою колій та завезенням гірничого обладнання.

Видобувний колектив "чотирнадцять-п’ятнадцять" у звітний тиждень виконував свої планові завдання, проте у минулий вівторок добові показники з видобутку руди цехом не виконані, через недостатню роботу двох очисних бригад, що обґрунтована нестачею персоналу. Оперативні дії як керівництва цеху, так і гірників дозволили швидко ліквідувати відставання і до минулої п’ятниці шахта вирівняла свої показники. В понеділок розпочаті роботи з перекріплення не габариту у 1-му південному штреку, а також підготовлено до перемонтажу СК-57 – на ранок понеділка вже нарощено конвеєр КШЛС та робиться перекріплення.

Ремонти у Грушівському кар’єрі

17 липня 5-тисячний роторний комплекс було зупинено на ремонт – вийшов з ладу підшипник приводного барабану приводної станції №3. Весь минулий тиждень ремонтні бригади займались такими основними роботами: заміна приводного барабану на ПС-3, встановлення двох насосів крокування на екскаваторі та підшипника дистанційного кільця на первинний вал редуктора ротора. Вже у четвер кар’єрний гігант запустився у роботу.

Також минулого тижня виникли деякі несправності на двигуні тяги ЕКГ №3, а на ЕКГ №1 виконувалось встановлення двигунів обдуву.

Не обійшлося і без ремонтів крокуючих екскаваторів. На "двійці" зрізало первинний вал в редукторі тяги, а на "шістдесят дев’ятій" виконувались підготовчі роботи з підйому бази, так як у середу екскаватор зупинився через утворення тріщин на нижньому настилі поворотної платформи.

Грушівська збагачувальна фабрика

Минулого тижня Грушівська збагачувальна фабрика працювала задовільно, проте за добу вівторка план з виготовлення концентратів було не виконано через відсутність технічної води, яка пов’язана з аварією на насосній станції зворотного водопостачання. Коли подали воду та фабрика запустилися в роботу, виникли проблеми з живильником ГЗФ-1, ремонтом якого бригади займалися впродовж 40 хвилин.

Разом з основною роботою впродовж тижня виконувались ремонти гуркіта №13 ГЗФ-1 та заміна насоса №708 і подача стрічки на СК-1 ГЗФ-2.